+31 (0)183 – 626307 info@hollandquaestor.nl

Eendaagse cursus “verdieping Wwft” (Berghauser Pont Academy)

2019-03-28 Gehele dag

Inleiding

Recente cases laten zien dat implementatie van AML/CFT vereisten door financiële instellingen steeds complexer wordt en dat de aandacht van de toezichthouders toeneemt.

De Wwft is in 2018 gewijzigd en CDD vereisten zijn meer risicogebaseerd geworden. De UBO- en PEP- eisen zijn aangepast en daarbij zijn er ook verplichtingen rond de risicoanalyse, risicomanagement en compliance en audit bij gekomen. Om aan de Wwft te kunnen voldoen moeten instellingen goed inzicht hebben in hun risico’s om deze op adequate manier te kunnen beheersen.

Deze cursus zorgt ervoor dat u alle ontwikkelingen in de context van uw instelling kunt plaatsen en risico’s binnen uw instelling kunt herkennen.

Inhoud en resultaat

Met deze cursus krijgt u dieper inzicht in de mogelijke risico’s die een instelling loopt voor witwassen en terrorismefinanciering en de wijze waarop u deze kunt beoordelen en beheersen. Tevens zal u door middel van praktische voorbeelden inzicht krijgen in de eisen van de Wwft rond onder andere de organisatie-brede risicoanalyse en de risico gebaseerde toepassing van het cliëntenonderzoek.

Resultaten

Na de cursus heeft u kennis van:

  • De ontwikkelingen op het gebied van AML/CFT en de Wwft
  • Risico’s en de manieren om deze te beoordelen en te beheersen
  • Nieuwe eisen van de Wwft
  • Onderwerpen waar de toezichthouder op let bij toezichtonderzoeken

Doelgroep

Alle instellingen die onder de Wwft vallen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze enige basiskennis hebben.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.