085 - 0240 058 info@hollandquaestor.nl

De Nederlandse trustsector wil het vertrouwen in het vertrouwen in hun bedrijfstak herstellen en zoekt naar technologische middelen om dat doel te bereiken. Volgens de trustkantoren moet er meer samenwerking tussen alle betrokkenen in het trustproces komen om excessen te voorkomen.

Na de Panama Papers is het vertrouwen in de trustsector ver weggezakt, en de associatie met belastingontduiking en witwassen snel gemaakt. Daar moet volgens de Nederlandse trustkantoren snel verandering in komen.

Jan van der Kolk, voorzitter van Holland Quaestor, vertelde tijdens de Tech & Trust Summit in het Circl-gebouw van ABN Amro dat er hard wordt gewerkt aan het verbeteren van de sector. ‘We streven ernaar om onze interne processen te verbeteren. We kennen onze klanten goed, maar wat nog ontbreekt is een goed systeem waarbij we de juiste data kunnen selecteren.’

André Nagelmaker van TMF Group gaf aan dat er in de trustsector een cultuur van indekken, niet van uitwisselen en vertrouwen heerst. Partijen zouden elkaar volgens hem moeten kunnen controleren. Techniek kan daarbij een belangrijke rol spelen om de spanning tussen privacy en toezicht op te lossen.

Lees hier de volledige publicatie in het FD

Bekijk hieronder de recap van Tech & Trust Summit 2019: